αποκαθιστωντας τις κατασκευαστικες πληγες στο χερι του Θεου




20150606


Βίντεο-καταγραφή που κόβει κάθε ανάσα, και αφορά στις εργασίες αποκατάστασης του αγάλματος του Χριστού Λυτρωτή στο Ρίο Ντε Τζανέιρο της Βραζιλίας.

Η ιταλική εταιρία ελαστικών Pirelli χρηματοδότησε τις εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης των βλαβών που προκάλεσε κεραυνός κατά τη διάρκεια βίαιης καταιγίδας στην επιδερμίδα του επιβλητικού αγάλματος. Έμπειροι εναερίτες εκτέλεσαν τις εργασίες επιδιόρθωσης των επιφανειακών πληγών του εντυπωσιακού 38 μέτρων μνημείου. 


Το Art Deco άγαλμα, σε σχέδια του Γάλλου γλύπτη Paul Landowski, σύμβολο της πόλης του Ρίο, απεικονίζει τον Ιησού Χριστό με απλωμένα τα χέρια δεσποτικά να στέκεται στην κορυφή του λόφου Κορκοβάντο και σε ύψος 710 μέτρων, αγκαλιάζοντας το σύνολο της Βραζιλιάνικης πόλης. 

Η θεμελίωση της βάσης ύψους 8 μέτρων, ενός από τα δημοφιλέστερα παγκόσμια τουριστικά αξιοθέατα, πραγματοποιήθηκε στις 4 Απριλίου 1922. Υπεύθυνος για την επίβλεψη-επιστασία της ανέγερσης της κατασκευής ήταν ο Βραζιλιάνος μηχανικός Heitor da Silva Costa. Το βασικό υλικό κατασκευής του πέτρινου αγάλματος, ενισχυμένο επιπλέον στη φάση εφαρμογής από σκυρόδεμα και στεατίτη, προήλθε από την πόλη Λίμχαμ της Σουηδίας. Οι εργασίες για την ανέγερση του Χριστού Λυτρωτή ολοκληρώθηκαν το 1931.




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

Facebook

a r c h i t e c t u r e a r t i n t e r i o r f a s h i o n d e s i g n c u l t u r e

Από το Blogger.

Translate

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

My Blog List

Copyright © 2015 • eatmore