που τελειωνει η φωτογραφια και που αρχιζουν τα σχεδια του Bertrand Flachot?




20150603


Ο Γάλλος καλλιτέχνης Bertrand Flachot δημιουργεί εικαστικά τοπία ιδιαίτερης πολυπλοκότητας συγχωνεύοντας με θαυμαστή επιδεξιότητα σχεδιαστικές γραμμές και φωτογραφικά περιγράμματα.


Για την επίτευξη αυτών των μικτής τεχνικής έργων, ξεκινά πάντα από μια φωτογραφία τοπίου (αστικού ή φυσικού) την οποία στη συνέχεια εμπλουτίζει, σχεδιάζοντας με ελεύθερο χέρι άφθονες, ρευστές, ολοζώντανες με πενάκι ελεύθερες γραμμές.


Τα μεταφυσικά τοπία που προκύπτουν με αυτή την αρκετά παιδεμένη τεχνική θυμίζουν περισσότερο πίνακες αμιγώς ζωγραφικούς, καθώς οι φωτογραφίες ένα γίνονται με τις πρόσθετες μολυβιές που επιδέξια τραβά ο Flachot, κατασκευάζοντας έτσι πραγματικότητες νέες, γνήσιες, που δυσκολεύεσαι να χωνέψεις πως δεν είναι υπαρκτές.




O Bertrand Flachot εικονικά παντρεύει το πραγματικό με το ουτοπικό, διασχίζοντας με μαεστρία εκπληκτική το σύνορο μεταξύ φωτογραφίας και σχεδίου, δημιουργώντας δυσδιάκριτα όρια, καθώς εικαστικά ισορροπεί ιδανικά στο χωροχρόνο.


Οι σχεδιαστικές γραμμές αποτελούν γι αυτόν ισχυρά σύμβολα της μνήμης και της θύμησης, η προσθήκη των οποίων όχι μόνο επιτρέπει μια εκλεπτυσμένη αναδρομή στην παρελθοντική εικόνα ενός τόπου, μα παράλληλα προτείνει και μια νέα, φρέσκια, οπτική σε ενεστώτα χρόνο του χώρου.




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

Facebook

a r c h i t e c t u r e a r t i n t e r i o r f a s h i o n d e s i g n c u l t u r e

Από το Blogger.

Translate

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

My Blog List

Copyright © 2015 • eatmore