η αισθητικη ιδιαιτεροτητα της αρχιτεκτονικης των ενεργειακων υποδομων




20151229

Εγκαταστάσεις πυρηνικών εργοστασίων, μονάδες ηλεκτροπαραγωγής με καύση άνθρακα και ειδικοί χώροι αποθήκευσης αποβλήτων, είναι κάποιες από τις μέγα κατασκευές ενεργειακών υποδομών που εντυπωσιακά αποτυπώνονται μέσα από τον φωτογραφικό φακό του Ελβετού Luca Zanier, δημιουργώντας επιβλητικά δομημένους φωτογραφικούς καμβάδες. 




Χώροι, εγκαταστάσεις και υποδομές παραγωγής ενέργειας αυστηρά κυριαρχούν σε μια σειρά από αφηρημένες φωτογραφίες, υπνωτικές, γεμάτες αλλόκοτες ατμόσφαιρες τις οποίες δημιουργούν αινιγματικά πελώριοι εσωτερικοί χώροι, απόκοσμα ελκυστικοί και τολμηρά μεταμοντέρνοι. 





Γνήσια φουτουριστικές κατασκευές, απόκοσμες αρχιτεκτονικές εσωτερικών χώρων, ακατανόητης χρήσης αίθουσες, σε χρόνο άπειρο και απροσδιόριστο κυριαρχούν στην εντυπωσιακή φωτογραφική συλλογή 59’300’000’000’000’000’000 Joule του Luca Zanier. Ο τελευταίος πλάθει αριστουργηματικές συνθέσεις εστιάζοντας αποκλειστικά σε επί μέρους τμήματα των εγκαταστάσεων ενεργειακής υποδομής και σε υποδειγματικής κατασκευής αρχιτεκτονικές λεπτομέρειες. 





*Ο Luca Zanier γεννήθηκε στη Ζυρίχη το 1966. Σπούδασε φωτογραφία και εργάστηκε ως βοηθός για αρκετούς επαγγελματίες του χώρου. Ασχολείται κυρίως με την αρχιτεκτονική φωτογράφηση, αλλά και αυτή των τοπίων και των νεκρών φύσεων.



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

Facebook

a r c h i t e c t u r e a r t i n t e r i o r f a s h i o n d e s i g n c u l t u r e

Από το Blogger.

Translate

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

My Blog List

Copyright © 2015 • eatmore